CAD-CAM

Frerotech maakt gebruik van het CAD-CAM pakket “Visi”, ontwikkeld door “Vero Software”

CAD

 

Visi is een gerenommeerd pakket met een zeer uitgebreide CAD functionaliteit. Het pakket is

uitermate geschikt voor de ontwikkeling van matrijzen en componenten met complexe geometrieën.

De gehele engineering binnen Visi vindt  plaats op basis van 3D modeling  waar vanuit, naar wens, eenvoudig 2D tekeningen gegenereerd kunnen worden.

Alle, door FreroTech gebouwde matrijzen, worden in eigen huis volledig zelf geëngineerd, in overleg met de klant, en vervolgens ook vervaardigd. De CAD module bevat een sterke 3D engin, die ondersteund wordt door uitgebreide 2D functionaliteit, maar die tevens ondersteund wordt door een geïntegreerde database voor toepassing van standaard bevestigingsmiddelen en standaard matrijs componenten.

De uiteindelijke assembly wordt beheerd in een assembly manager, van waaruit stuklijsten en tekeningen gegenereerd en bemaat kunnen worden, middels de plotview manager.

CAM

 

Alle machines bij Frerotech worden aangestuurd door de programma’s, die gegenereerd worden door de Cam applicatie van Visi, Deze Cam applicatie genereert de NC banen rechtstreeks op het 3D model.

De beschikbare modules onderscheiden zich in :

  • 3D module
  • 2D module
  • 5-assig simultaan module

Frerotech maakt gebruik van al deze beschikbare modules.

Het systeem is erg sterk in het berekenen van de meest geschikte banen voor het genereren van de NC code. Wij maken middels deze software alle programma’s voor onze matrijzen en tevens worden ook de mechanische componenten hiermee geprogrammeerd.